keskiviikko 13. marraskuuta 2013

HYVÄ SALO!!

ISO Hatun (korkea) nosto Salolle!
Salossa järjestettiin 09.011.2013 Marssi.
Salolaiset marssivat sairaalansa puolesta josta on harkinassa siirtää säästösyistä ainakin lastenosastot ja synnytykset Turkuun. Herää kysymys onkohan tätä nyt harkittu ihan loppuun asti?
Minkä takia yli 50 000 asukkaan kunnassa ei voisi olla näitä toimintoja?
Mitä tällä säästetään ja mistä? Eikös tässä nyt kasva ainakin sairaskuljetusmaksut matkojen lisäksi?
Katselin blogeja ja uutisjulkaisuja asiasta ja en voi muuta sanoa kuin hyvä Salo!!!




Mun ymmärryksen mukaan vaikka kuinka koitin etsiä niin säästöjä tästä ei ainakaan tule, päinvastoin. Lisäksi Salolaisia varjostavat Turun (TYKS) huonokuntoisuus ja ylikuormitus. Toisaalta jos Tyksi on niin huonossa kunnossa eikö turkulaisia voisi lähettää saloon synnyttämääm? yhtäpitkä matka lienee turusta saloon kuin salosta turkuun... Saadaan sitä "syntyvyys vajetta" Salosta kurottua ja Turkulaisten ei tarvitse synnyttää homeisessa sairaalassa... Käykö tämä turkulaisille? Pättäjistä kukaan ei ilmeisesti itse ole Salosta taikka jos on niin ei ole menossa synnyttämään.... Tuskin joutuvat lastenosastollekkaan enää. 


Jännää kuinka säästetään ihmisten hyvinvoinnista. Tässä ei myöskään ole kyse siis ainoastaan lastensaannista. Pikkuhiljaa koko sairaala tullaan ajamaan alas jos nämä palvelut siirretään. "Kun ei ole sitä niin ei tarvita tätäkään" eli loppujen lopuksi terveyskeskuspalvelut jäävät ja ehkä joitain päiväkirurgisia toimenpiteitä. Tarkoittanee sitä että jossainvaiheessa tulevaisuudessa kun saat viikonloppuna esim. infarktin tai slaagin, on paikalle hälytettävä ambulanssi taikka mediheli viemään sinut Turkuun? Tästähän ne säästöt tehdään sitten viimeistään kun loppuu  hoidettavat ja ihan luonnollisin keinoin. Tienpäälle syntyy vauvoja ja vaaralliset synnytykset kasvavat. Onhan aina niitä joilla on kiire eli ajappa suuren salon perukoilta se 100km syöksysynnytyksessä. Ja tähän on minusta turha jonkun ns. "lappalaisen" taas ilmoittaa miten heillä on matkaa 400km sairaalaan ym, koska jos katsotaa asukkaiden määrää on jo laitonta keskittää palvelut pois yli 50 000 ihmisen lapsilta ja synnytyksistä vain siksi että MUKAMAS säästetään !! Kuulimpa myös että salossa suunnitellaan 15miljoonan laajennusta ja kunnostusta aluesairaalaan? MIKSI? jos kerran kaikki viedään pois. Kuulin myös että siellä on ammeet synnytyssaleissa, mutta ei valmiutta siinä synnyttämiseen (onko todellista?). Hoitakaa sinne lisää työntekijöitä eikä pois. Maksaahan sekin että asioita tehdään, mutta ei tarvita.


Nyt päättäjät mustaa valkoiselle niistä säästöistä ja tiedot kaikki julkiseksi syytä kartoittaa myös menot. Herroille ja hulluille ei pidä näyttää keskeneräistä työtä.
Huono työ tulee kalliiksi aina oli se sitten ajattelutyötä taikka kädenjälkeä...



Kuulin että Saloon rakennettiin juurikin uusi kaupungintalo. 
Tyhjillään olisi ollut montakin varteenotettavaa liikerakennusta tai tilaa, mutta eivät kelvanneet? Miksi tässä ei sitten säästetty?
Vähän sama kuin eduskunnassa.... Puolueet voisivat olla ainakin puolet pienempiä ja kuinka monta voidaan tarvita päättämään? 3? Silloin tulos on joko puolesta taikka vastaan, ei voi jättää tyhjää tai en osaa vastata lappua..... Loppujenlopuksi kun vain murto-osa on paikalla kun päätöksiä tehdään. Siinäkin säästyisi aika summa. Ei vaan nyt otetaan niiden kansalaisten hyvinvoinnista ja hoidosta kenen puolesta näitä päätöksiä sitten tehdään. Esim. eduskunta ja  varsinkin tasavallan presidentti tekee perustuslain mukaisen toimivaltansa puitteissa parhaansa edistääkseen turvallisuuden, tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden parempaa toteutumista.  ...Niinkö?


Adressiin saivat yli 5000 nimeä. Koko tapahtuma lähti liikkeelle periaatteessa tavallisista tallaajista, jotka päättäväisyydellä saivat mukaansa kaikki, paikallispoliitikkoja, firmoja ja kansalaisia myöden! Aivan mahtavaa!


RAIMO HONKASELTA LAINATTUA: (""Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri aikoo yksipuolisesti lopettaa Salon aluesairaalan, vaikka vankka kuntalaisten ja kaikkien poliittisten ryhmien mielipide haluaa yksimielisesti pitää sairaalan Salossa.  Sairaalan kasvaviin kustannuksiin on Salossa jopa lisätty puoli miljoonaa ylimääräistä rahaa.
Nyt näyttää siltä että Turku yrittää käyttää hyväkseen maan hallituksen aiheuttamaa valtatyhjiötä, kun hallitus on sotkenut ns. sote-uudistuksellaan koko terveydenhoidon päätöksentekojärjestelmän.  Sairaanhoitopiirejä ollaan lopettamassa tai sitten ei olla lopettamassa.  Kukaan ei tiedä miten asioista myöhemmin päätetään, siksi on nyt Turussa lähdetty liikkeelle kaiken keskittämiseksi Turkuun.  Nyt toimitaan nopeasti, koska myöhemmin se voi olla vaikeaa tai mahdotonta.Tosi härskiä toimintaa turkulaisilta."" )

Sitä tässä tosiaan kannattaisi miettiä että jos päättäjät nyt ovat siirron kannalla niin ehdottomasti tuonne uudellemaalle päin ei sinne Turkuun!! 

Mielipide palstalta bongattua (TS) 
TERVEISET HOMEPOMMIN KANNATTAJILLE.
Olette siirtämässä synnytystoimintaa sairaalaan jonka alimmassa kerroksessa vesi lainehtii keväisin lattioilla, käytävillä haisee uloste kun viemärit korkkaavat jostain rakenteista, vesiputket vuotavat käytännössä ihan joka paikasta ja ilmastointijärjestelmät ovat vanhoja eivätkä toimi kunnolla. Joo, on tehty "remonttia ja korjauksia". Vähän maalia sinne tänne, imuroidaan pölyisimmät paikat ja korjataan ne pari vuotoa mitä havaitaan. Tuodaan osastolle ilmanpuhdistimia joiden teho todellisuudessa vastaa hiustenkuivaajaa. Asennetaan säätimiä jotka oikeasti eivät tee mitään. Näillä asioilla ei ole mitään tekemistä todellisen korjaamisen kanssa, kaikki on pelkästään silmänlumetta ja psykologista viilaamista. Kun havaitaan yksi vuoto, todennäköisesti rakenteissa on muualla vähintään 3 vuotoa. Kun jossain havaitaan vähän vettä lattialla niin vähätellään vahinkoa. Kannattaisi ehkä pohtia että jos vettä on jo ilmestenyt rakenteiden ulkopuolelle, niin kuinka paljon sitä on rakenteissa?
U-sairaalan korjaamiseen laitetut määrärahat on jäädytetty ja siellä tehdään vain välttämättömät toimenpiteet. Nekin mahdollisimman halvalla. En tiedä on VSSHP:n johto ikinä kuullut sellaista sanontaa että: "köyhän ei kannata ostaa halpaa"?
Tälläiseen läävään siis haluatte siirtää koko Varsinais-Suomen synnytystoiminnan? Voisin melkein lyödä vetoa että kustannussäästöt haihtuvat kuin pieru saharaan, kun synnytysosaston toimintoja joudutaan taas hetken päästä hajauttamaan ympäri tyksin mäkeä.
Ehkä kannattaisi odottaa sen aikaa että saatte sen hienon uuden naisten- ja lastensairaalan rakennettua ja senkin voisi rakentaa vähän paremmin kuin T2 sairaalan kun sielläkin kuulemma niitä vesivahinkoja on jo melkoisesti. 
Tämä nyt on vain mielipide...

Mutta loistava sellainen ja kattaa myös oman mielipiteeni asiasta!
Kuvia Salon marssista:





Lisää Salosta löytyy täältä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti